fbpx

150+ Google reviews

Fit Met Elkaar - Personal Trainer Enschede

Blog

Samen bewegen naar een betere gezondheid​

De voordelen van personal training

Personal training, je ziet en hoort het vaak om je heen maar wat zijn nou de voordelen van personal training? Hieronder enkele voordelen waarom je een personal training lidmaatschap moet aanschaffen! 

Een stok achter de deur 

Personal training gaat op basis van afspraken. Samen met je personal trainer plan je deze wekelijks in. Hierdoor voelt het sporten als een afspraak die je liever niet afzegt omdat iemand op je wacht! Ideaal wanneer je van jezelf weet dat wanneer het regent je geen zin hebt om onderweg te gaan naar een sportschool waarbij je ook nog eens geen idee hebt wat te doen! 

Persoonlijke begeleiding 

Personal training is persoonlijk. Hierbij ga je met ons aan de slag om het gewenste resultaat te behalen. Niet in een sportschool maar in een privé personal training studio waar alleen jij, en jouw personal trainer aanwezig zijn. Dit mag ook wel verwacht worden voor de tarieven voor personal training. Persoonlijk moet echt persoonlijk zijn, geen afleiding en alleen aandacht voor jou en jouw doelstellingen. 

Professionele coach- en trainer 

Een personal trainer is meer dan een persoon die verteld wat jij moet doen en zegt kom op nog 30 te gaan wanneer je kapot bent. Zweten en kapot gaan door een trainer dat kan iedereen maar het gaat om het plan en doel hierachter. Naast trainer is hij of zij ook jouw coach. Zowel in en om de trainingen. Tijdens personal training mag je een actieve houding verwachten. Betrokken, motiverend en oplettend. Je techniek is namelijk het aller belangrijkste en hier moet je goed op gecoacht kunnen worden. Buiten de trainingen om mag je van je personal trainer verwachten een appje te krijgen hoe het met jou gaat ( fysiek en mentaal) en hoe je voedingsplan verloopt. Dit hoeven geen lange gesprekken te zijn maar gewoon even een checkup. 

Een personal trainer op papier worden kan iedereen. Let hier goed op! Wanneer je in gesprek gaat voor een kennismaking vraag dan altijd naar zijn of haar achtergrond, ervaringen en diploma’s. tegenwoordig zijn er erg veel personal trainers waarvan meer dan de helft niet eens een officieel diploma in handen heeft. Vaak krijg je namelijk te horen ik heb fitnesstrainer A behaald. DIT IS GEEN PERSONAL TRAINER CERTIFICAAT!  Wegwezen dus 🙂

Persoonlijk beweeg- en voedingsplan 

Om samen je doelen te behalen stel je een persoonlijk plan op. Training gaat altijd gepaard met voeding. Jouw trainer heeft bij de kennismaking een helder beeld van jou  door de gevoerde gesprekken en test- en meet resultaten en maakt hierop een plan op maat. Dit is een plan wat steeds een beetje wordt bijgesteld want ieder mens is anders en ieder mens heeft een ander tempo. Een standaard trainingsschema en voedingsplan is daarom een no-go.

Geschikt voor iedereen 

Personal training is geschikt voor iedereen en voor ieder doel. Meest voorkomend zijn gewicht verlagen, spieropbouw en fitter worden. Dit is uiteraard niet alles, wanneer je lichamelijke klachten hebt kan een personal trainer in veel gevallen deze klachten verlichten. Denk aan schouder- en nekklachten en rug klachten. Sport specifiek kan personal training ook erg goed toegepast worden. bijvoorbeeld bij voetballers, explosief trainen is hierbij erg belangrijk. Hetzelfde geldt voor je balans en core. 

De juiste belasting voor je lichaam 

Als je zelf naar de sportschool gaat, calisthenics doet of bootcamp lessen hebt gevolgd en je weet niet wat je daar moet doen is het lastig om de juiste belastbaarheid voor je lichaam te vinden. Personal training is hiervoor een goede oplossing. Hierbij wordt getest en gemeten voor het zoeken naar de juiste belasting voor je lichaam om zo je sportieve doelen te behalen. 

Fit Met Elkaar - Personal Trainer Enschede

Samen bewegen naar een betere gezondheid

Een goede gezondheid bestaat uit twee aspecten: lichamelijke beweging en een positieve mindset. Bij Fit Met Elkaar besteden we aandacht aan je fysieke gezondheid en werken we tegelijkertijd aan je mindset waardoor een positieve gedragsverandering tot stand komt. 

Favorieten

Informatie

Dit vind je ook interessant

50%

Meer infomatie

Ik wil graag meer informatie over:

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden