fbpx
Fit Met Elkaar - Personal Trainer Enschede

Blog

Samen bewegen naar een betere gezondheid​

De 4 belangrijkste voordelen van bootcamp training

Je hebt het vast wel eens in het park of op een lokaal grasveldje gezien: een groep mensen onder begeleiding van een personal trainer die met zijn allen sportief bezig zijn en oefeningen doet. Sterker nog, je ziet het meer en meer deze dagen. Al helemaal sinds corona is bootcamp training razend populair. Maar waarom verkiezen veel mensen deze dagen bootcamp training boven zelfstandig naar de sportschool gaan? Wij hebben een paar voordelen voor jou op een rijtje gezet.

Motivatie en functionaliteit

Je kent het wel, dan heb je met vol enthousiasme een abonnement afgesloten bij de lokale sportschool met het goede voornemen dat je 3 a 4x per week gaat sporten en wanneer je binnenkomt weet je eigenlijk niet zo goed waar je moet beginnen.. Heel vaak is het gevolg dat je willekeurige oefeningen doet, zonder een duidelijk doel of schema. Bij Bootcamp Training heeft de trainer altijd een plan voor jou klaarliggen met achter iedere oefening een specifieke reden. Deze trainingen zijn opgebouwd met functionaliteit op de voorgrond. 

Veel mensen kiezen voor bootcamp training vanwege een trainer die met specifieke en functionele oefeningen komt. Deze trainer besteedt ook veel aandacht aan zijn of haar cliënten en controleert of deze zijn of haar oefeningen dan ook wel op de juiste manier uitvoert. Hierdoor is het risico op blessures minimaal en haalt de sporter het maximale uit iedere training!

Op maat gemaakt

Een goede bootcamp trainer let goed op de individuele benodigdheden van iedereen in zijn of haar groep. Hierdoor kan de trainer altijd nog aanpassingen maken binnen het trainingsschema om te zorgen dat iedereen krijgt wat hij/zij nodig heeft.

Sommige mensen trainen liever in een groep, de ander liever alleen. Bootcamp is voor iedereen en is flexibel. Mocht je liever personal training krijgen, dan is dat uiteraard mogelijk. Ook hier gaat het voordeel van onder het kopje Motivatie en Functionaliteit nog altijd op; je hebt een trainer die altijd komt opdagen en jou altijd zal motiveren om het maximale uit jouw ‘Power Hour’ te halen. Niet iedereen is hetzelfde, daarom zorgen wij dat iedereen mee kan doen op zijn/haar tempo en niveau. Zo hebben wij zelfs een programma voor de senioren die nog graag in topvorm willen blijven! 

Fit en sociaal

Wanneer mensen naar de sportschool gaan komt het ook vaak voor dat je dan een ‘Gym Buddy’ hebt die de helft van de keren niet kan of geen zin heeft. Hierdoor raak jij ook gauw gedemotiveerd en ga je minder vaak of met minder plezier. Bootcamp training gebeurt vaak in een groep, waardoor jij altijd een of meerdere trainingsmaatjes hebt om jou extra te motiveren! Op deze manier kom je ook makkelijk in contact met nieuwe mensen en omring jij jezelf met mensen die hetzelfde doel voor ogen hebben; zo fit mogelijk worden! Dit creëert ook vaak nauwe banden met mensen die soms ook nog buiten de bootcamp training om samen een rondje gaan hardlopen of elkaar motiveren om gezond te eten. Wij hebben al vele vriendschappen zien ontstaan uit onze groeps Bootcamp trainingen.

Mocht je liever met jouw vriendengroep of met een vriend(in) gaat trainen dan is dat uiteraard ook mogelijk, zo hebben jullie altijd een of meerdere momenten per week waarin jullie elkaar (ondanks jullie drukke schema) toch kunnen zien en ook nog eens een gezonde en leuke activiteit samen kunnen doen (wat ook weer een innige band schept). Dit is mogelijk binnen onze Duo Trainingen of Small Group Trainingen!

Bedrijfsbootcamp

Ook binnen de zakelijke wereld biedt het enorm veel voordelen om jouw personeel bootcamp training aan te bieden. Door met zijn allen te gaan trainen leer je elkaar beter kennen, waardoor de omgang op de werkvloer vaak vele malen soepeler verloopt. Daarbij heeft fysieke gezondheid immens veel impact op de mentale gezondheid, wat allebei resulteert in een lager ziekteverzuim en productievere werknemers! Dit betekent voor de werkgever weer dat hij én een fijnere werkomgeving creëert, én geld bespaart op het verzuim!

Het is mogelijk om zowel voor als na werktijd met alle collega’s lekker te gaan sporten. Op deze manier blijft iedereen lekker relaxed en kunnen ze alle stress van zich af sporten. Deze trainingen zijn geschikt voor iedereen, in wat voor fysieke staat ze dan ook mogen verkeren. Onze bootcamp trainers zijn erop getraind om iedereen mee te kunnen laten doen binnen de trainingen, wat de trainingen super interactief en dynamisch maakt! 
Wilt u meer weten over alle mogelijkheden rondom bootcamp training? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op! Dan gaan wij samen jou/jullie naar een zo fit mogelijke staat brengen!

Fit Met Elkaar - Personal Trainer Enschede

Samen bewegen naar een betere gezondheid

Een goede gezondheid bestaat uit twee aspecten: lichamelijke beweging en een positieve mindset. Bij Fit Met Elkaar besteden we aandacht aan je fysieke gezondheid en werken we tegelijkertijd aan je mindset waardoor een positieve gedragsverandering tot stand komt. 

Favorieten

Informatie

Dit vind je ook interessant

50%

Meer infomatie

Ik wil graag meer informatie over:

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden

Kunnen we je ergens mee helpen?