fbpx

150+ Google reviews

Fit Met Elkaar - Personal Trainer Enschede

Blog

Samen bewegen naar een betere gezondheid​

Hoe snel kan je resultaat verwachten met personal training?

Young woman and personal trainer rest in the gym after workout

De laatste jaren wordt het belang van sporten met de dag duidelijker. De hoeveelheid mensen die fanatiek bezig is met het ontwikkelen van henzelf op fysiek gebied is drastisch toegenomen, en dit zien we ook in het aantal sportscholen dat opent, het aantal leden dat zich inschrijft en natuurlijk de hoeveelheid personal trainers en bootcamps die tegenwoordig te vinden zijn in de lokale parken en recreatieve ruimtes.

De meeste mensen doen dit natuurlijk vanuit het oogpunt om prestaties te verbeteren en hun lichaam in een betere staat te krijgen. Maar hoe lang moet je dit traject precies blijven volgen voordat je resultaat kan merken? Dit is een moeilijke vraag, maar we gaan hem hieronder zo accuraat mogelijk voor je beantwoorden!

Wat komt er allemaal bij personal training kijken?

Het is een fantastisch begin om personal training op te pakken, en dit zal jouw lichaam per direct ten goede doen! De eerste paar trainingen zullen het zwaarst zijn, omdat je nog even zal moeten wennen aan de intensiteit die sporten met zich meebrengt. Toch zal het ook direct een voldoenend gevoel geven en in negen van de tien gevallen zal dit smaken naar meer!

De taak van de personal trainer is om jou te motiveren om te komen sporten en het maximale uit jouw tijd te halen. Maar natuurlijk kan de personal trainer het niet allemaal alleen; dit is een team-effort. Hoe beter jij het advies van jouw personal trainer opvolgt, hoe sneller jij de vruchten zal kunnen plukken van jouw harde werk en inzet.

Wanneer merk je nou daadwerkelijk resultaat?

In de meeste gevallen zal een persoon na ongeveer 12 weken zeker al wat resultaat merken. Dit wordt voornamelijk opgemerkt in de vorm van spieropbouw, het vetpercentage en natuurlijk het uithoudingsvermogen. Daarnaast zijn er ook significante mentale voordelen die door het sporten in werking worden gezet, zoals een goede regulering van de afgifte van dopamine en serotonine, een paar uiterst belangrijke endorfines die een gelukkig en voldaan gevoel teweeg brengen.

Merkt iedereen na 12 weken al resultaat?

Nee, iedereen is anders en ieder lichaam functioneert net weer anders. Dit is een globale richtlijn die als gemiddelde genomen kan worden. Niet iedereen heeft hetzelfde metabolisme en zal dus niet even snel gewichtsverlies kunnen realiseren. Daarbij is het ook afhankelijk van jouw dieet hoe snel je spieren kan opbouwen. Ook genen spelen hier een belangrijke rol, wat betekent dat je over sommige aspecten simpelweg geen invloed hebt. Gelukkig zijn er meer dan genoeg factoren waar je wél controle over hebt!

Persoonlijke keuzes buiten het sporten om

Uiteraard zijn er een heleboel factoren die buiten het sporten om ook ontzettend veel invloed hebben op de resultaten die jij behaalt met het sporten. Zo zijn er genoeg manieren waarop jij zelf ook nog de resultaten van de personal training kan optimaliseren. 

Denk hierbij dan ook vooral aan jouw dieet, of je vaak en veel alcohol drinkt, of je rookt en of je een actieve baan hebt of dat je de hele dag in een stoel zit. Hoe beter je let op de bewustwording rondom deze keuzes, hoe sneller jij jouw resultaten kan verwezenlijken.

Ook is het natuurlijk afhankelijk van hoe vaak en hoe intensief je sport. Niet iedereen heeft dezelfde doelstellingen als het op sporten aankomt. Sommige mensen gaan puur voor spieropbouw en groot worden, terwijl anderen juist gewicht willen verliezen of simpelweg fit willen blijven. Zoals eerder vermeld is het mentale aspect van sport ook niet iets om over het hoofd te zien; voor velen is dit juist de voornaamste drijfveer!

Het blijft allemaal een persoonlijke kwestie met te veel variabelen om een concreet antwoord te kunnen geven. Hoe snel jij resultaat zal merken is afhankelijk van jouw inzet en discipline zowel tijdens als buiten het sporten om. Hoe meer jij je focust op het behalen van de gewenste resultaten, hoe sneller je deze ook zal kunnen verwezenlijken. Met de juiste hulp is gelukkig niks onmogelijk!

Ben jij nou benieuwd wat jij voor elkaar kan boksen met hulp van een professionele personal trainer in Enschede? Of wil je graag jouw werknemers goed verzorgen door middel van bedrijfstraining? Neem contact met ons op, dan gaan we samen kijken naar wat wij voor jou kunnen betekenen! 

Fit Met Elkaar - Personal Trainer Enschede

Samen bewegen naar een betere gezondheid

Een goede gezondheid bestaat uit twee aspecten: lichamelijke beweging en een positieve mindset. Bij Fit Met Elkaar besteden we aandacht aan je fysieke gezondheid en werken we tegelijkertijd aan je mindset waardoor een positieve gedragsverandering tot stand komt. 

Favorieten

Informatie

Dit vind je ook interessant

50%

Meer infomatie

Ik wil graag meer informatie over:

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden